DE TUINEN VAN BRIENENOORD

Acht tuinen, acht podia met acht artiesten. En acht gasten die in een verrassende route langs vier podia het publiek vormen. Klassiek, singer-songwriting, storytelling en het levenslied. Voor de liefhebber van tuinen, muziek en het  Eiland van Brienenoord. U bent onze gast.

Met Pierre van Duijl, zanger en accordeonist en vertolker van het levenslied. Marcel Koster, zingt en speelt accordeon. Famke Rauch, singer-songwriter, afgestudeerd aan de Rockacademie in Tilburg, met een onweerstaanbare stem, zingt o.a. in het Zuid-Afrikaans. Gilles Renard uit Antwerpen, specialist in korte liefdesverhalen. En de jonge gedreven cellist Kalle de Bie, bekend van ‘Bach aan de Kromme Rijn’. En de Rotterdamse gitaarbouwer Harm Goslink Kuiper met aanstekelijke liedjes op zijn eigen gebouwde gitaar. En dan nog fantastische waar- en niet waargebeurde verhalen van Mondo Leone en de zeer getalenteerde violiste Ruña ‘t Hart.  

Filmpje: 19 september 2021
https://youtu.be/cpiPqHI9A-Y

 

 

 

De keuze van Henny Wilting
Gastcurator Kunstuitleen Rotterdam

De keuze bestaat uit een aantal werken met een verschillende gelaagdheid, soms letterlijk zoals twee materialen over elkaar, zoals het reliëf van Ton Kints of het schilderij van Jan Grolleman. Andere met meerdere verwijzingen zoals het landschap met amorfe vormen zoals het werk van Toon Verhoef of de verschillende werelden gecombineerd in het werk van Piet Warffemius. En een andere, de binnenste buiten gekeerde vormen in het werk van David van de Kop, zichtbaar het werk van een beeldhouwer.

 

 

Van Zorg naar Werk Magazine en rapportage van onderzoek in opdracht van Stimuleringsfonds voor Creatieve Industrie.
In samenwerking met buro MA.AN, architectuur en stedenbouw.